Over

IMG_8619

Als autodidactische chef heb ik altijd de behoefte gehad om “echte” chefs naast me te hebben. Want samen stonden we sterk. Nu sta ik er weer alleen voor en wil ik graag samen met jou aan de slag.

Mijn manier van werken is samenwerken. Mijn creativiteit, ervaring en passie voor groente te samen met jou kennis, verstand van zaken en kennis van je “eigen” keuken levert een mooie combinatie op die de perfecte vegetarische gerechten voor jou restaurant als resultaat zal hebben.

Ik ben Jeroen Bakker, 45 jaar en voormalig eigenaar van De Eetstee, biologisch vegetarisch restaurant. In 8 jaar De Eetstee, heb ik veel geleerd en zijn we na 7 jaar bekroond tot het beste vegetarische restaurant van de Benelux 2015 (Groene Gault&Milleau). En zijn we door het NRC in 2015 ook opgenomen in de top 20 van de beste groenterestaurants van Nederland.

Nu wil ik mijn ervaring en kennis van de vegetarische keuken graag inzetten voor iedereen die daar gebruik van wil maken. Als voormalig restaurateur weet ik ook hoe belangrijk het is dat het niet alleen gaat om dat perfecte (vegetarische) gerecht maar ook om personeelskosten, upselling, inkoop percentages, goed gastheerschap, etc. Hier zal ik dan ook altijd rekening mee houden in het advies.

En natuurlijk begrijp ik dat het merendeel van uw gasten wel dat heerlijke stukje vlees of die mooie visfilet wil eten. Maar zoals zo vaak gaat het om die laatste 10 tot 20% die je er bovenuit doet stijgen en je onderscheid van de rest. En daaronder vallen ook vaak de vegetariërs of steeds groter wordende groep flexitariërs.

Momenteel ben ik werkzaam bij Het Lokaal in Amersfoort, een locatie die perfect aansluit bij mijn passie voor echt eten. Daarnaast volg ik bij de Academie voor Gastronomie de opleiding Professioneel Gastronoom Sommelier Level 3. Na Level 2 succesvol te hebben afgerond was Level 3 een logische vervolgstap.

Vegetarische inspiratie nodig?
Neem contact met mij op, dan bespreken we de mogelijkheden!