IMG_8566

Pompoensoufflé

luchtig en fluweel zacht

Pompoensoufflé

Ingrediënten:

  • 500 g geschilde pompoenblokjes
  • boter, om vormpjes mee in te smeren
  • maïzena en parmezaan voor het bestrooien van vormpjes
  • 40 g boter
  • 2 kleine uien, fijngesnipperd
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 450 ml melk
  • 5 el maïzena
  • 100 g geraspte parmezaan of ander smakelijke kaas
  • 6 eieren, gesplitst in dooiers en witten

 

  • pompoenblokjes in ovenschaal, met olie, zout en peper tot ze gaar zijn op 180 graden
  • pureer de gare pompoen
  • weeg 450 g af
  • smeer ramequin in met boter bekleed de bodem met een rondje bakpapier
  • bestrooi de randen van de ramequin met een mengsel van parmezaan en maïzena
  • smelt boter (de 40 gram) in een pan en voeg de ui en knoflook toe, eventjes bakken tot dat de ui zacht is
  • voeg de pompoenpuree toe en daarna de maïzena en de melk, laat het rustig koken tot dat het mengsel gaat binden
  • voeg (van de vuur af) de geraspte kaas toe en breng goed op smaak met zout en peper
  • voeg de eidooiers één voor één toe en roer goed door
  • klop de eiwitten stijf en spatel de eiwitten door het mengsel
  • vul de vormpjes tot de rand en bak de soufflés in 180 graden voor ongeveer 15-20 minuten

Een reactie plaatsen