IMG_8714

Geitenkaaskroketjes

homemade, geef er je eigen draai aan

Geitenkaaskroketjes

Ingrediënten:

  • 25 gram boter
  • 30 gram bloem
  • 1/4 ui
  • 1 stengels bleekselderij
  • 1 dl. melk
  • 150 gram zachte geitenkaas
  • bieslook

Bereiding:

  • snipper de ui fijn en snij de bleekselderij in kleine stukjes
  • smelt de boter en fruit de ui en bleekselderij, zonder dat ze kleuren
  • voeg de bloem toe en maak een roux
  • verwarm de melk en voeg deze aan de roux toe, laat al roerend (met een pollepel) binden tot een dikke saus
  • verkruimel de geitenkaas en roer deze door de hete saus (van het vuur af), zodat de kaas smelt
  • tot lauw laten afkoelen en meng dan gesneden bieslook door het mengsel.
  • spuit de afgekoelde massa met een spuitzak in lange banen op een, met plastic bekleedde, gastronoom-plaat
  • en plaats deze in de vriezer
  • snij deze banen in de gewenste afmeting (in bevroren toestand)
  • paneer de kroketjes dubbel (1e. bloem 2e. ei 3e. paneermeel 4e. ei 5e. paneermeel)
  • 1 a 2 minuut frituren tot goudbruin, daarna indien nodig tot gewenste temperatuur in de oven verder verhitten.

Een reactie plaatsen