IMG_8465

Thaise pindasoep

Lekker pittig en fris

Thaise pindasoep

Ingrediënten:

  • 1 ui, fijn gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1/2 duim gember, fijn gesneden
  • 2 stengels bleekselderij,  fijn gesnipperd
  • 1 gewone banaan
  • 1 liter bouillon
  • 1 blikje kokosmelk
  • 6 eetlepels pindakaas
  • 1 stengels citroengras
  • 3 limoen blaadjes
  • 1 rode Spaanse peper
  • 1 bakbanaan
  • 25 gram geraspte en gedroogde kokos
  • verse koriander

Smaakmakers:

  • rietsuiker
  • gembersiroop
  • witte peper
  • zwarte peper
  • zout

Bereiding:

  • verhit een beetje olie in een (soep)pan en fruit de gesnipperde uitjes, knoflook en gember
  • voeg daarna de fijngesneden bleekselderij toe en fruit deze ook
  • prak de banaan en voeg deze ook toe (let op, kan snel aanbakken)
  • voeg bouillon, kokosmelk en pindakaas toe
  • kneus citroengras (met hamer of heft van je mes) en limoenblad en voeg deze toe
  • snij de rode peper open en haal de zaadjes en zaadlijst er uit, snij vervolgens fijn en voeg toe
  • laat de soep op laag vuur trekken, blijf roeren zodat de pindakaas oplost i.p.v. aan de bodem vastkoekt
  • haal citroengras en limoenblad uit de soep, pureer de soep en haal hem door een fijne zeef
  • maak de soep op smaak met bovengenoemde smaakmakers
  • kook de bakbanaan gaar, snij deze in plakjes en gril of bak deze ter garnering
  • rooster geraspte kokos en pan ook ter garnering
  • gebruik verse koriander ter garnering

 

Een reactie plaatsen