Wijn en Spijs

IMG_8408

Rood bij vlees en wit bij vis! Rosé dan maar bij groente? Het kan zo mooi zijn, de juiste wijn bij je gerecht. Want de verkeerde keuze is zowel jammer voor het gerecht als de wijn. Graag adviseer ik over de beste wijn spijs combinaties bij (groente) gerechten.

Gelukkig is de standaard combinatie van witte wijn bij vis en rode wijn bij vlees op de meeste plekken geschiedenis. Want er zit natuurlijk een wereld van verschil tussen gerookte paling en gestoomde kip filet. Maar wat serveren we dan bij een groente gerecht? Net als bij vlees en vis is hier geen standaard antwoord op te geven. Want wat hebben we gedaan met de rode biet, hebben we deze gekookt en serveren we het in een frisse salade of hebben we deze rode biet in de oven gepoft en is het de vulling van een kroket?

Maar andersom kan een chardonnay uit Californië totaal anders zijn dan één uit Chablis. Zo ook een pinot noir uit de Bourgogne ten opzichte van één uit Australië. En dan maakt het ook nog uit waar in Australië deze pinot noir gerijpt is.

Kortom met veel plezier kom ik uw wijnen en gerechten proeven om de juiste combinaties met de mensen op de vloer te bespreken.