Breng een stukje Italië naar eigen tuin met een pizza oven

Pizza is voor veel mensen een onmisbaar gerecht.  Vandaag de dag worden pizza’s wereldwijd gegeten in allerlei soorten en maten. Elk land heeft weer hun eigen manier en specialiteiten. Ze zijn populair om te eten, maar je kunt ze ook heel makkelijk zelf thuis maken. Met een pizza oven kun je deze specialiteit uit Italië zelf bereiden om een stukje Italië naar eigen huis te brengen. Met een pizza oven kun je ook andere gerechten bereiden. Zo kun je bijvoorbeeld zelf verse broden bakken in de oven. 

Hoe werkt het?

Een houtgestookte pizza oven is eenvoudig in gebruik. Als eerst leg je achterin de oven een aantal kleine stukjes hout en voor die kleine stukjes leg je wat grotere stukken neer. Het is wel belangrijk dat je het juiste houtsoort gebruikt. Het is belangrijk om altijd gedroogd hout te gebruiken. Daarnaast moet het hout schoon zijn: er mogen geen lijmresten aan zitten bijvoorbeeld. Dit is omdat het de smaak van de pizza beïnvloed en het is niet goed voor je gezondheid. Vervolgens maak je een vuurtje aan en moet de oven goed heet worden.  Als je de pizza zelf nog niet gemaakt had kun je dat ondertussen natuurlijk doen, beleg de pizza met ingrediënten naar keuze. Zodra de oven heet is kun je de pizza met een plaat de oven in schuiven.

Tip: het is handig om een pizzaschep aan te schaffen waarmee je de pizza de oven in en uit de oven kunt halen. Daarnaast kan het ook handig zijn om een beschermhoes aan te afschaffen om de oven te beschermen en voor langer behoud van oven. 

Voordelen van de oven

Je hebt de ovens in verschillende soorten en maten. Je hebt ze in een klassieke uitstraling of juist een moderne uitstraling. Je kunt daarnaast ook kiezen uit een mini pizza oven of een wat grotere waar twee pizza’s tegelijk in passen. De voordelen van een pizza oven in je tuin heeft onder andere te maken met de smaak van de pizza: de pizza droogt niet uit in een houtgestookte oven en behoudt zijn smaak. Daarnaast heeft de oven een hele snelle opwarmtijd waardoor je snel aan de slag kunt met pizza’s bakken. Ook is de snelheid van het bakken erg hoog: in enkele minuten kun je de eerste pizza al op tafel neerzetten en zo kun je ook voor meerdere mensen achter elkaar pizza’s serveren.  Daarnaast staat het ook nog is leuk in je tuin en is het erg onderhoudsvriendelijk. Op deze manier kun je jarenlang plezier hebben van een pizza oven in je tuin.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *