De lekkerste koffie maal je zelf!

Hey koffieliefhebber! In dit blog zullen we je meer gaan vertellen over verschillende soorten koffie en de manieren waarop je deze zou kunnen zetten. Koffiebonen ontstaan natuurlijk uit koffiebonen en is het mogelijk om deze vers te malen, maar zijn er ook kant en klare porties koffie poeder of extract te verkrijgen die je kunt gebruiken om koffie mee te zetten. Zo kennen we misschien wel de filter koffie, koffiepads waar je één koffiepad per kop koffie gebruikt, koffiecups voor het zetten van verschillende soorten koffie en is er zelfs oploskoffie te verkrijgen. Gemakkelijk om koffie mee te zetten, maar zal de echte smaak van koffie juist snel verdwijnen. In dit blog zullen we je daarom dus meer vertellen over de pure koffiebonen en hoe je hier nu de lekkerste koffie mee kunt zetten!

Start met de koffiebonen

Wanneer je een verse kop koffie wilt zetten, begin je natuurlijk niet direct met een koffiepad, cup of kant en klare filter- of oploskoffie. We willen starten bij de pure koffiebonen, waar vervolgens de verse koffie mee te zetten is. Er zijn verschillende soorten koffiebonen te verkrijgen en zijn er hierdoor dus ook erg veel smaken voor de koffie. Wereldwijd zijn er wel meer dan honderd verschillende soorten koffiebonen te verkrijgen, maar worden al deze koffiebonen onderverdeeld in maar liefst twee verschillende categorieën; Arabica en Robusta. 70% van de jaarlijkse productie van koffiebonen bestaat uit Arabica bonen, terwijl 30% van de koffiebonen bestaat uit de Robusta bonen. De Arabica bonen staan vooral bekend om de zachte en de aromatische smaak, terwijl de Robusta bonen juist sterker en krachtiger van smaak zijn. Ook heeft de Robusta koffie een hoger cafeïnegehalte, waarmee dus ook de sterkte van de koffie wordt bepaald.

Een koffiebonen proefpakket

Nu wil je natuurlijk graag verse koffie gaan zetten, maar is het nog erg lastig om een keuze te maken in de soort koffiebonen. Voor een zachte en aromatische smaak kun je kiezen voor Arabica koffiebonen, maat zijn er hier ook nog weer veel meer mogelijkheden. Met een koffiebonen proefpakket zul je aan de hand van kleine porties kennismaken met de verschillende soorten koffie. Zo proef je verschillende blends en soorten koffiebonen, waarna je de lekkerste smaken kunt uitkiezen en deze kunt gebruiken voor je dagelijkse kop koffie!

Maak gebruik van een koffiemolen

Nu je eenmaal de lekkerste koffiebonen hebt uitgekozen, is het tijd om deze gereed te maken om koffie mee te zetten. Zo zijn er koffiemachines die dit automatisch voor je zullen doen en zullen direct de koffie zetten, maar kun je dit ook zelf doen met een koffiemolen. De koffiemolen bestaat uit een fijn en uniek systeem, waarmee het apparaat de koffie op een duurzame manier zal malen en er ook geen koffie verloren gaat. De gemalen koffie van de koffiemolen vang je op in een bakje, waarna je deze direct kunt gebruiken voor je koffiemachine. Op ieder moment van de dag kun je zelf plezier beleven aan het malen van de koffie en blijven de koffiebonen ook nog eens heerlijk vers. Gebruik de koffiemolen op het moment dat je deze nodig hebt, om zo op ieder gewenst moment een heerlijk en vers kopje koffie kunt drinken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *