De miraval rose, ken jij hem al?

Wat ons betreft is de tijd dat rosé alleen in de zomer werd gedronken al heel lang voorbij. Rosé is er in veel varianten en de echte liefhebber van rosé drinkt deze wijn het hele jaar door. Rosé is een makkelijke wijn, en daarom juist goed te combineren met alle soorten maaltijden. Maak je een zomerse salade of een winterse stamppot? Er is altijd een rosé die prima bij de maaltijd past. Gewoon lekker proeven en matchen. Succes gegarandeerd.

In dit artikel vertellen we je graag meer over de miraval rose. Wat ons betreft een topper onder de roséwijnen. Deze wijn is echt heerlijk fris en doet het daarom ook vooral goed bij de lichtere gerechten.

 De miraval rose is niet zomaar een rosé

De miraval rose is de rosé van Château Miraval. Het château ligt in de Provence, in het zuidoosten van Frankrijk. Om precies te zijn, in het dorp Correns. Volgens velen hoort het wijngoed tot de top van Frankrijk. Leuk ook om te weten: Brad Pit en Angelina Jolie zijn eigenaar van dit wijndomein. Maar ook diverse beroemde zangers en zangeressen zijn op dit wijndomein gesignaleerd en namen hier hun muziek op. Mede hierdoor is Château Miraval inmiddels wereldberoemd, net als het dorp Correns. Je ziet het, de miraval rose is dus niet zomaar een rosé. Met deze rosé zet je echt wat bijzonders op tafel. En je hebt er meteen een leuk verhaal bij te vertellen.

 Miraval rose behoort tot de beste roséwijnen ter wereld

De miraval rose heeft, zo zegt de maker, de complexiteit van rood en de frisheid van wit. En dat klopt wat ons betreft, deze wijn is fijn! De rosé is licht van kleur, fris van smaak en goed in balans. De miraval rosé wordt gemaakt van de Grenache, Cinsault en Syrah-Shiraz. De aroma’s zijn van zacht rood fruit met onder andere frambozen. Ook zijn perziken en witte bloemen waar te nemen. Een topper! Miraval rose hoort niet voor niets tot de beste roséwijnen ter wereld. De druiven voor de wijn zijn trouwens biologisch geteeld.

Ons advies: probeer de miravel rosé vooral zelf, de kans is groot dat je deze rosé heerlijk vindt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *