De verschillende soorten barbecue’s op een rij

goede barbecue kopen

Kijk je net als ik al reikhalzend uit naar de zomer van 2021 en kun je niet wachten om de barbecue weer aan te slingeren? Barbecue’s zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en elk type barbecue heeft zijn eigen kenmerken en voordelen. In dit artikel zet ik een aantal populaire barbecue’s voor je op een rij. Lees gauw verder!

De houtskoolbarbecue

De houtskoolbarbecue is eigenlijk de barbecue zoals we deze traditioneel kennen. Veel mensen kiezen voor een houtskoolbarbecue omdat dit type barbecue het eten voorziet van een kenmerkende, rook-achtige smaak. Als de houtskoolbarbecue goed aanstaat, kan deze bovendien erg heet worden. Veel heter dan bij andere soorten barbecue’s het geval is. Daarnaast is de houtskoolbarbecue geschikt voor zowel tuin als balkon en is ie relatief goedkoop.

Zelf een goede houtskoolbarbecue kopen? Neem dan eens een kijkje in de webshop van Barbecue XXL.

De gasbarbecue

De gasbarbecue is de laatste jaren een stuk populairder geworden en dat is niet voor niets. Waar je met een traditionele barbecue vaak een tijdje moet wachten totdat deze goed aanstaat, kun je bij een gasbarbecue al gauw aan de slag. Een ander groot voordeel van de gasbarbecue is dat de temperatuur eenvoudig te reguleren is, waardoor je meer controle hebt over het vlees. Een goede gasbarbecue is echter wel een stuk duurder dan bijvoorbeeld een houtskoolbarbecue.

De kamado barbecue

De laatste variant die ik in dit artikel aan je wil voorleggen is de zogenaamde kamado barbecue. De kamado barbecue komt oorspronkelijk uit Japan en wordt – net als de gasbarbecue – steeds populairder in Nederland. Een groot voordeel van de kamado barbecue is dat je met dit model de hitte eenvoudig reguleert en dat je er meer mee kunt dan grillen alleen; de kamado barbecue is namelijk erg veelzijdig: je kunt hem gebruiken om te roken, voor slow cooking, om te braden, te stomen én te bakken.

Ben je zelf op zoek naar een goede barbecue maar weet je niet voor welk model je moet kiezen? Laat je dan adviseren door een expert of neem een kijkje op barbecuexxl.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *