Dulce de Leche recept

dulce de leche recept

Benodigdheden

-60 gram ongezouten roomboter

-150 gram fijne tafelsuiker

-75 gram donkerbruine basterdsuiker

-125 gram pure chocolade

-1 el stroop

-2 eieren

-1 tl vanille extract

-100 gram bloem

-20 gram cacaopoeder

-0,5 tl bakpoeder

-dulce de leche

dulce de leche recept

Bereidingswijze

Stap 1

Smelt de boter, chocola, stroop en beide soorten suiker in een pannetje. Laat het mengsel afkoelen. Klop ondertussen de eieren en het vanille extract door elkaar met een garde.

Stap 2

Voeg het afgekoelde chocolade mengsel toe aan de eieren en meng dit tot een glad mengsel. Doe de bloem, cacaopoeder en bakpoeder bij elkaar in een kom en zeef dit bij het mengsel. Spatel tot een mooi egaal beslag.

Stap 3

Giet het beslag in een met bakpapier beklede vorm van 20×20 cm. Schep met twee theelepels klodders dulce de leche in de vorm. Je kunt ongeveer twee derde van het blikje gebruiken, maar natuurlijk ook meer of minder. Met een spatel meng je de karamel door het brownie beslag. Stop wanneer er een mooi – niet al te fijn- patroon is ontstaan.

Stap 4

Bak de brownie in 30 minuten op 190 °C. De bovenkant ziet er droog en krokant uit na het bakken, maar van binnen is hij nog lekker zacht en smeuïg.

Stap 5

Laat de brownie volledig in de vorm afkoelen.

Dulce de Leche recept

– 3 eieren

– 200 gram suiker

– 1 eetlepel vanille extract

– 400 ml Dulce de Leche

– 400 ml koffiemelk

-1 blikje cocktail vruchten

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor tot 175 graden C.

Stap 2

Laat de suiker smelten in een steelpannetje op middelhoog vuur, tot het vloeibaar is en goudkleurig. Schenk de hete siroop voorzichtig in een ronde glazen schaal en verdeel gelijkmatig over de bodem. Zet apart.

Stap 3

Klop de eieren los in een grote kom. Mix de gecondenseerde melk, koffiemelk en vanille erdoor tot een glad mengsel. Schenk het mengsel over de karamel in de schaal. Dek af met aluminiumfolie.

Stap 4

Bak de flan 60 minuten in de voorverwarmde oven. Laat helemaal afkoelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *