Een stedentrip naar Marokko

Iedereen wilt weer graag op vakantie. Het is voor mij al ongeveer twee jaar geleden sinds dat ik buiten Nederland kwam. Ik denk dat dit voor elke Nederlander geld. Iedereen hunkert weer naar het moment dat wij weer zonder zorgen op vakantie kunnen gaan. Ik wil weer prachtige stedentripjes doen zonder bang te zijn dat mijn thuisland weer op slot gaat. Noem het optimistisch, maar laatst ben ik gaan zoeken naar potentiële plekken voor mijn nieuwe stedentrip. Als snel kwam ik uit bij Marokko omdat ik nog nooit naar Marokko ben geweest. Ik wil altijd heel graag iets nieuws zien met mijn stedentrip en Marokko stond nog hoog boven aan mijn lijst. Het lijkt mij een geweldige stedentrip Marokko is namelijk een prachtig en uniek land. Ik zou dan heel graag naar Marrakech willen. Ik ben gek op de Marokkaanse cultuur, vooral vanwege hun eten. Dus mijn stedentrip naar Marrakech stond al enige tijd hoog op mijn lijst.

 

Cultuur en voedsel

Omdat ze in Marokko ontzettend trots zijn op hun cultuur kan je het heerlijke eten daar op elke hoek van de straat vinden. Na een snelle stedentrip Marrakech zoekopdracht kwam ik al te weten dat ik een aantal kilo’s zal aankomen tijdens mijn stedentrip naar Marrakech. Naast eten wil ik natuurlijk ook graag veel bezienswaardigheden bekijken. Misschien hebben jullie wel eens van de medina van Marrakech gehoord. Dit is een oud stadsdeel van Marrakech waar je kan verdwalen in een doolhof van straatjes en winkeltjes. Elk winkeltje prikkelt al je zintuigen. De straten zijn gevuld met prachtig kleden, sieraden en kruiden. In het centrum van de medina van Marrakech vind je de Djema el-Fna. Overdag is dit plein gevuld met straatartiesten en in de avond, dit vind ik leuk, staat het vol met eetkraampjes. Dit soort dingen maakt de stad zo uniek. Dit vind je namelijk niet in steden zoals Parijs of Londen.

 

Ik wil naar een uniek land

De reden dat ik zo graag naar een uniek land wil is omdat ik mij dan helemaal kan onderdompelen in hun cultuur. Je kan even helemaal je hoofd leeg maken omdat niks je herinnert aan je dagelijkse leven. Daarom ben ik ook zo enthousiast over een stedentrip naar Marokko. Dit is een supermooi, uniek, en trots land. Ik kan mij dus helemaal onderdompelen in hun cultuur en even die van mij vergeten. Ik weet zeker dat ik na de lockdown een stedentrip naar Marrakech ga doen. Hopelijk heb ik jullie ook geënthousiasmeerd over stedentrippen en ga jij ook alvast wat zoeken voor na de lockdown.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *