Hier is een eenvoudige manier om de beste stukken BBQ vlees te kiezen

Het juiste BBQ vlees kan je eindproduct maken of breken. Breng een bezoek aan de lokale slager en vraag om deze stukken vlees voor op de BBQ. Met het beste BBQ vlees krijg je misschien gewoon resultaten zoals je die nog nooit hebt gehad.

Winkelen voor goed BBQ vlees

Als je echt lekker BBQ vlees wilt, moet je naar een slager. Sommige van de grotere supermarkten hebben slagers, maar haal geen vlees in een winkel waar alles is voorverpakt of bevroren. Praat met de slager over hun BBQ vlees. Voor op de BBQ wil je jong vlees, omdat oudere dieren harder vlees zullen produceren. Vraag ook naar veroudering. Vlees kan een tijdje op een lage temperatuur worden bewaard, en dit helpt de weefsels af te breken en mals vlees te creƫren. Al het vlees is er in verschillende gradaties. Als je echt het beste BBQ vlees wilt, koop dan eersteklas vlees. Dit is de duurste, maar het heeft veel marmering en zal geweldig zijn op een grill. Deze graad is alleen te vinden op vleesmarkten. Heb je geen zin of tijd om de deur uit te gaan dan kan je ook heel makkelijk online je BBQ vlees bestellen bij Bollensteak

Drie regels voor goed BBQ vlees

Er zijn drie dingen waar je op moet letten bij BBQ vlees. Ten eerste moet het vlees vers zijn en nooit bevroren. Zorg ervoor dat het nog steeds fel gekleurd is en dat er geen extra sappen in de verpakking zitten. Ten tweede moet goed BBQ vlees een laag vet bevatten. Veel marmering helpt het vlees mals te blijven, omdat het voorkomt dat de sappen ontsnappen en smelt in het vlees terwijl je kookt. Als je vet wilt verminderen, snij dan het vlees nadat het is is klaargemaakt in plaats van ervoor. Ten derde moet het een gelijkmatige dikte hebben. Vlees dat in het ene gedeelte dikker is dan in het andere, is moeilijk gelijkmatig te garen. Je zult eindigen met een deel ervan, te gaar of te gaar.

Rundvlees voor op de BBQ

Bij het grillen van rundvlees zijn de stukken die het beste BBQ vlees maken de meest malse porties. Zoek naar rib eye en porterhouse steaks, evenals de klassieke t-bone en strip steaks. Vlees gesneden uit de ossenhaas, zoals filet mignon, is het meest mals, maar ook het duurst. Vermijd rok steaks of flank steaks. Deze stukken zijn geen goede vlees keuzes voor op de BBQ omdat ze weinig marmering hebben en meestal vrij dun zijn. Als je ze toch gebruikt, zorg er dan voor dat je ze goed marineert en pas op dat je ze niet te gaar kookt. Je kunt het vlees voor op de BBQ een paar dagen voordat je van plan bent het te gebruiken kopen. Als je het een paar dagen in de koelkast bewaart, kan het helpen om het te laten rijpen zodat het na het koken malser wordt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *