Jij kunt een verandering brengen in de maatschappij

Palmolie wordt wereldwijd gebruikt en dat is niet voor niets. Palmolie is een goedkope en efficiënte oliesoort.  Deze olie mengt gemakkelijk met andere producten en zorgt voor een betere textuur van vele producten. Wat nog beter is, is de duurzame palmolie. Deze wordt duurzaam geproduceerd en kent veel voordelen. palm oil products zijn overal te verkrijgen. 

Wat is palmolie? 

Palmolie komt uit een palmvrucht. De palmvrucht groeit aan een palm ofwel de Elaeis guineensis. Deze palmen worden vooral in indonesië en maleisië gekweekt. Ook vele andere landen kweken deze oliepalm. Denk bijvoorbeeld aan landen in Afrika en Azië. Vroeger werden deze niet duurzaam gekweekt. Hierdoor ontstond er veel geruis bij non-profitorganisaties. Momenteel is meer dan 86% van de palmolie die geïntegreerd is in producten die wij in Europa gebruiken, duurzaam gekweekt. Dit houdt in dat palmen niet gekapt worden om palmolie te produceren. De boeren in lageloonlanden produceren de palmolie. Zo krijgen zij inkomen, beschermen ze de natuur en krijgen wij palmolie. 

Welke producten bevatten palmolie? 

Heel veel producten die wij dagelijks eten bevatten palmolie. In principe begin je elke ochtend met een stukje palmolie. Je brood bevat namelijk palmolie. Ook je broodbeleg bevat palmolie. Vele smeersels hebben een smeuïge textuur door de palmolie. Denk bijvoorbeeld aan die heerlijke Nutella die je over je brood smeert of de ontbijtgranen die je voor het werken nog even snel hebt gegeten. Palmolie zorgt ervoor dat onze ontbijtgranen en onze koekjes vrij knapperig worden. Hierdoor is palmolie onmisbaar in vele producten, want wie wilt er nou een gesmolten koek? Niemand! Drink jij je koffie met een koffiecreamer en een stuk chocolade erbij? Groot nieuws, want ook deze bevatten palmolie. Naast al het lekkers dat we binnen krijgen, voeden we ons lichaam ook met palmolie. Vele shampoos, crèmes, zeep soorten bevatten palmolie. Deze wordt gebruikt als alternatief voor aardolie. Ook je kledingstukken worden schoongemaakt met een druppel palmolie. Veel wasmiddelen bevatten namelijk ook palmolie. Duurzame palmolie is onmisbaar in veel producten. 

Duurzame palmolie is het begin van een grote verandering  

Duurzame palmolie kan een grote verandering brengen in de maatschappij. Als we massaal meer duurzame palmolie vergen, dan zullen vele bedrijven initiatief nemen om producten duurzaam te produceren. Economisch gezien produceren bedrijven op vraag van klanten. JIj als klant bepaald dus dat de wereld duurzamer wordt. Stel dat jij de eigenaar bent van een koekjesfabriek. Je klanten kopen continu bij een concurrent van je, omdat deze duurzaamheid bevorderd in de maatschappij. Dit doen ze dan bijvoorbeeld door stoffen te integreren in koekjes, die duurzaam zijn geproduceerd. Omdat jouw klanten en dus jouw doelgroep dat wilt, zal jij ook je producten verduurzamen. Je zult dan ook duurzame palmolie inkopen. De klanten ofwel de mensen zijn dus decisoir voor veranderingen in de maatschappij. 
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *