Op wat moet je letten tijdens je bezoek aan een festival?

Hou je van festivals en kijk je al reikhalzend uit naar de volgende festivalzomer? Bezoek je de komende maanden je eerste festival(s) of ben je een ervaren fuiver?  Kies je voor een verblijf in een tentje of slaap je onder de blote hemel? Wanneer je met enkele belangrijke factoren rekening houdt, kan je festivalzomer alvast niet meer stuk.

Goede voorbereiding basis

Een goede voorbereiding is de basis van een geslaagd festivalbezoek. Verblijf je op festivalweide in een tentje of heeft voor jou een verblijf onder de blote hemel ook zijn charmes? De meeste festivalgangers brengen hun tentje mee. Hou er dan wel rekening mee dat je bij een meerdaags festival je enkele dagen niet kunt douchen en in een vochtig en kil tentje slaapt. Vooral op festival tijdens het voorjaar kunnen de nachten nog erg fris zijn.

Een festivaltent met voldoende slaapplaatsen

Is het je eerste festival? Dan zul je tijdens de eerste nacht(en) wellicht niet veel slapen. Maar dat kan uiteraard niet blijven duren. Om maximaal van je festival te genieten, moet je uiteindelijk toch enkele uren slapen om je batterijtjes weer wat op te laden. Zorg daarom dat je over een tent met voldoende slaapplaatsen beschikt, zeker als je in het gezelschap van vrienden of vriendinnen vertrekt. Vertrek je alleen? Dan nog is een tent met meerdere slaapplaatsen handig. Op een festival zijn nieuwe vrienden zo gemaakt.  Als het je eerste festivalzomer betreft beschik je waarschijnlijk nog niet over een tent. Je vraagt dan best aan familie of vrienden of je hun tentje mag lenen. Werd je eerste festival zo'n geweldige meevaller dat je er zeker van bent dat er nog zullen volgen? Dan kun je best je eigen tentje aanschaffen. Duur hoeft het niet te zijn. In de aanloop naar een nieuw festivalseizoen worden vaak speciale acties opgezet waarbij festivaltentjes en ander materiaal tegen gunstprijzen worden aangeboden. Heel wat organisatoren bieden je de mogelijkheid om een tentje te huren. Anderen stellen zelfs je tent op, wat je heel wat werk spaart. Neem bij voorkeur ook een eenvoudige partytent mee. Zo ben je altijd beschermd tegen alle weersomstandigheden en beschikken jullie over een eigen plekje.

Eten en drinken

Eten en drinken zijn uiteraard belangrijk maar daaraan is op een festival geen gebrek. Neem vooral genoeg water mee en voorzie daarbij de mogelijkheid om het te koelen. Fruit en zelf gemaakte salades zorgen ervoor dat je voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgt. Voor velen is eten tijdens een festival minder belangrijk, als ze maar over genoeg (alcoholische) drank beschikken. Festivals en drugs gaan ook vaak hand in hand. Het spook van drugsverslaving loert achter iedere hoek en tentje. Wees voorzichtig. En kon je er toch niet afblijven? Zoek dan zeker een aangepaste behandeling drugsverslaving!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *