Wat voer jij jouw hond?

Eiwitten, koolhydraten, vetten, vitamines, mineralen en water. Om gezond te blijven heeft een hond elke dag deze voedingsstoffen nodig. Maar op welke manier zorg je er het beste voor dat je hond binnenkrijgt wat hij nodig heeft? Hierbij is de keuze voor het hondenvoer wat je aanschaft van groot belang. Zorg daarom dat je voldoende af weet over de verschillende soorten hondenvoer. Geef je hond niet teveel te eten, maar ook zeker niet te weinig.

Droogvoer

Er zijn grofweg twee soorten hondenbrokken: Geperste brokken en geëxtrudeerde brokken. De geperste brokken bevatten andere ingrediënten dan de geëxtrudeerde brokken. Geperste brokken worden in het bereidingsproces namelijk niet boven de 80 graden verhit. Daarom kunnen er geen rauwe of verse ingrediënten gebruikt worden, maar wordt er enkel vleesmeel gebruikt. Het voordeel van hondenbrokken in het algemeen is dat de hond alle noodzakelijke voedingsstoffen binnenkrijgt in de juiste verhouding. Daarnaast is een bijkomend voordeel van het enkel eten van droge brokken dat er een kleine kans is op het ontstaan van gebitsproblemen.

Nat voer

Nat voer kun je kopen in blikken. De kwaliteit van het nat voer verschilt enorm per merk wat je aanschaft. Bekijk vooral het etiket om te zien welke voedingsstoffen er precies in het voer zitten. Honden kun je echt verwennen met nat voer, ze vinden dit vaak heerlijk ruiken en smaken. Ook krijgt de hond meer vocht binnen vanwege het vochtgehalte in het nat voer. Zo kan nat voer ook goed ingezet worden bij gevallen van overgewicht. Dit omdat er vanwege het water minder calorieën in zitten. Een nadeel van zacht voer kan zijn dat er sneller gebitsproblemen kunnen ontstaan door plakkerige restjes die op het gebit van de hond achterblijven.

Snoepjes

Hondensnoepjes zijn een goede manier om gewenst gedrag bij de hond te belonen. Het is voor veel honden een aansporing als zij weten dat hen iets lekker te wachten staat. Naast dat hondensnoepjes een functie hebben bij het aanleren van gedrag zijn er ook snoepjes die het tandvlees van de hond masseren en gezond houden. Botten zijn hier helemaal goed geschikt voor. Op deze manier neemt de kans op tandplak aanzienlijk af. Ook andere gebitsproblemen kunnen worden voorkomen met deze kauwsnacks. Een ander bijkomend voordeel is dat er serotonine vrij komt in de hersenen van een hond wanneer deze kauwt op een kauwsnack. Als gevolg hiervan ervaart de hond meer ontspanning en geluk. Een interessant weetje is dat honden snoepjes uw hond kunnen helpen bij de spijsvertering. Hadden menselijke snoepjes dit voordeel nu ook maar…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *